بارگذاری...

داشتن موهایی سالم و سرحال، تاثیر بسزایی در زیبایی و آراستگی ظاهری فرد دارد. به همین خاطر کسانی که به موضوع سلامت موی خود زیاد توجه می کنند. زیرا مو عنصری آسیب پذیر و حساس می باشد که نیاز به مراقبت بسیاری دارد.  مزوتراپی مو یکی از روش های درمانی خوب می باشد.

امروزه مشکلات ژنتیکی، عوامل محیطی، تنش‌ های روحی، تغذیه نامناسب و غیر اصولی و بسیاری مسائل دیگر در رشد و سلامت موی شما تاثیر بسزایی دارند.

همچنین محققان براین باورند مشکلات روحی و تنش‌ های عصبی به مراتب بیش از اختلالات ژنتیکی بر ریزش مو تاثیر گذاشته وبی تاثیر نیستند.

مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی مو یکی از روش های درمانی غیر تهاجمی همراه با نتایج دائمی و استوار می باشد و برای مواردی چون کانتورینگ، کاهش وزن، درمان پیری پوست و ریزش مو، بیماری آلوپسی، اختلالات استخوانی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

مزوتراپی از دو کلمه مزو به معنای لایه میانی و تراپی به معنای درمان متشکل شده است. در این روش درمان لایه‌ میانی پوست مورد توجه قرار می گیرد. لایه‌ های جنین در دوران رویانی شامل سه لایه اکتودرم، مزودرم و آندرودرم می باشند که مزودرم لایه میانی پوست یعنی درم و اکتودرم لایه‌ی خارجی پوست یعنی اپیدرم را متشکل می باشند. در قسمت درم فولیکول‌ های مو، رشته‌های الاستین و کلاژن، رگ‌های خونی و… قرار دارند و لایه‌ی پوست و مو را تقویت می‌ کنند.

در مزو تراپی مو مواد موثری به نام کاکتیل توسط مزوتراپیست به لایه درم تزریق می‌ شود.

در اثر تزریق مواد در مزوتراپی مو فولیکول‌ ها برای رشد تحریک شده و رشد می‌ کنند و ترمیم مو به صورت وسیع می‌ شود.

فواید و کاربرد های مزوتراپی مو

مزوتراپی مو دارای فواید بسیاری می باشد. از فواید مزو تراپی می توان به درمان بسیاری از نواقص ژنتیکی و بیماری های مو اشاره می کنند. مزوتراپی برای ریزش ارثی بسیار موثر می باشد.

کلا افرادی که به دلیل بیماری، ضعف جسمانی یا مصرف دارو دچار ریزش مو هستند، می‌ توانند با این روش به ترمیم موی آسیب دیده بپردازند.

در حال حاضر برای درمان بیماری‌ هایی نظیر آلوپسی مو از کاشت مو استفاده می‌شود. در حالی که نتایج تحقیقات نشان می‌دهد درمان آلوپسی با مزوتراپی مو نیز قابل اجراست.

هدف از این روش درمانی بالا بردن گردش خون در پوست، تامین مواد مغذی و کاهش سرعت تجمع فولیکول‌ ها می باشد.

در مزوتراپی مواد تزریق شده فرآیند رشد مو را تقویت می کند و موهای جدیدتری رشد خواهند کرد. بنابراین؛ این روش برای درمان انواع آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی آره آتا و آلوپسی استرس می باشد.

سپس می توان گفت که مزوتراپی مزیت های بسیاری را دارا می باشد که افرادی که دچار ریزش مو هستند می توانند این روش را پیش رو بگیرند. همچنین جایگزین بسیار خوبی برای دارو های صنعتی و شیمیایی هستند. مزوتراپی در مدت زمان سریعی می‌تواند ریزش مو را از کنترل کرده و ریشه موها را تقویت کند.

مهم‌ترین مزیت‌ های مزوتراپی

  • غنی کردن مو و پوست فرد از نظر مواد معدنی و مغذی
  • افزایش جریان خون در بافت ها می شوند
  • جلوگیری از تخریب فولیکول‌های مو
  • تنظیم چربی پوست سر
  • دوران نقاهت خیلی کوتاه
  • عوارض جانبی کم
  • عدم نیاز به بیهوشی و جراحت
  • ورود سریع موها از فاز استراحت به فاز رشد

کاربرد مزوتراپی مو

همان‌طور که اشاره شد، مزوتراپی مو با کنترل میکرو التهاب، ریزش مو را کنترل می کند، زیرا این روش شامل تزریق مایع غنی از مواد مغذی به مزودرم پوست سرمی باشد. معمولاً از یک تفنگ مزوتراپی مخصوص برای تزریق ترکیبات مغذی به پوست سر شما مورد استفاده قرار می گیرد. خوشبختانه، از آنجایی که مایع حاوی مواد سازگار با بافت ناحیه مورد تزریق می باشد، این روش نیز به‌ طور کلی ایمن در نظر گرفته شده است و کمتر واکنش‌های آلرژیک بر جای می گذارد. کاربر مزوتراپی مو به گونه‌ای می باشد که بسیاری از مشکلات مو را برطرف می‌کند. زمانی که این علائم خود را بروز داد، می‌توانید برای درمان این مشکلات از مزوتراپی مو برای درمان استفاده کنيد که عبارتند از:

ریزش غیر طبیعی مو

  • سبوره پوست سر همراه‌ با تجزیه غدد چربی
  • شوره در پوست سر
  • پوست سر خراشیده و خشک شده
  • افزایش شکنندگی و موخوره
  • کاهش حجم مو در ناحیه پایه

از عوارض مزو تراپی

  1. خسته کننده بودن مزوتراپی به خاطر تکرار دفعات درمان را می توان از عوارض مزوتراپی می توان نام برد.
  2. احساس سرگیجه و کسالت در بازه زمانی درمان که ممکن است تا ساعتی پس از تزریق امراه ما باشد.
  3. ازعوارض مزوتراپی مو ایجاد عفونت باکتریایی که بسیار نادر می باشد. این مشکل ممکن است در تزریق‌های معمولی نیز اتفاق بی افتد ولی خوشبختانه بسیار کم می باشد. در هر حال اگر بعد از جلسه مزوتراپی مو نشانه‌هایی از عفونت دیدید خیلی زود به پزشک خود مراجعه کرده و او را در جریان بگذارید.
  4. احساس سردرد که بیشتر مواقع در روز بعد مزوتراپی کاملا از بین محو می شود.
  5. اسکار (گوشت اضافه یا جای زخم) مادام العمر در کسانی که سابقه تشکیل گوشت اضافه در قسمت هایی از بدنشان دارند.
  6. بروز نکروز بافتی که عارضه ای بسیار نادر می باشد که به خاطر مصرف دوزهای بالا و یا تزریق دارو در عمق نامناسب باعث می شود.
  7. امکان بروز پیگمانتاسیون یا همان واکنش التهاب پوستی در سر عارضه ای دیگر از مزوتراپی می باشد.
  8. ایجاد واکنش آلرژیک به مواد تزریقی در مزو تراپی از دیگر عوارض مزوتراپی مو می تواند باشد که برای پیشگیری از این عارضه قبل از تزریق پزشک متخصص معاینات لازم را انجام می دهد تا مطمئن شود حساسیت مشاهده نمی شود.
  9. موقتی و کوتاه بودن اثرات این روش از عوارض بارز مزوتراپی شمرده شده است .
  10. تورم، کبودی و التهاب به دلیل فرو رفتن سوزن در پوست سر که بعد از سه یا چهار ساعت ناپدید می شود.
  11. درد در هنگام تزریق مواد به پوست سر نیز یکی از معایب مزوتراپی است.

آیا عوارض مزوتراپی مو جدی و خطرناک هستند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم جواب منفی می باشد. عوارض مزوتراپی بسیار ناچیز و کم هستند که احتمال به وقوع پیوستن آن ها بسیار ناممکن می باشد و در صورت مشاهده در مدت کمی التیام می یابند و می توان به راحتی از آن ها چشم پوشی کرد. پس دیگر جای نگرانی نیست چراکه یکی ازدلایل موفقیت روش مزوتراپی برای بهتر شدن ریزش مو همین عوارض کوچک و نادر آن می باشد. به عنوان مثال در دو هفته اول پس از مزوتراپی مو شاهد ریزش ملایم موها هستید که یکی از عوارض رایج مزوتراپی‌ست اما این یک عارضه معمولی است و به دلیل سازگار بودن مواد تزریق شده با بدن این مورد کاملاً طبیعی می باشد. پس جای نگرانی نیست چرا که پس از سازگار شدن بدن با این عارضه، ریزشکامل متوقف شده و آرام آرام اثرات مفید مزوتراپی بر روی موهایتان قابل مشاهده خواهد بود. عارضه دیگری که افراد دلواپسی بروز آن را دارند واکنش آلرژِیک به مواد تزریقی می باشد که باید بگوییم این عارضه را پس از از مشورت با پزشک به راحتی می توان با استفاده از دارو های دیفین هیدرامین و یا پردنیزولون آن را پیشگیری و درمان کرد. پس در این صورت هم مشکلی وجود نخواهد داشت و نیاز به دلواپسی نیست.