
مزونیدلینگ درمانی مشابه میکرونیدلینگ است اما در حین و بعد از درمان از کوکتل های خاصی استفاده می شود و عمق سوزن ها لایه مزودرم پوست را هدف قرار می دهد. هدف این درمان تحریک پوست برای تولید کلاژن لازم برای جوانسازی پوست است. مزونیدلینگ کاربرد زیادی دارد هم برای مو وهم از بین بردن جای جوش و لکه های صورت مورد استفاده قرار می گیرد. این تکنیک کمی شدید تر و بسیار موثر تر است. تفاوت مزوتراپی در این است که از یک ابزار دیجیتالی استفاده می کند. که برای درمان شدید تر و نتایج بهتری را به همراه دارد.
کلیت این درمان به این صورت است که سوزن های ریز داخل و خارج از پوست در سراسر صورت شما قرار می گیرد. البته این روش اصلا دردناک نیست، این روش درمانی با کمی استراحت همراه است که بلافاصله پس از آن پوست شما قرمز روشن و حساس می شود. به طوری که یک هفته پس از آن نمی توانید از هیچ ماده فعالی استفاده کنید و لایه برداری نیز غیر ممکن است. به مرور زمان قرمزی پوست شما شروع به بهبودی می کند که ممکن است پوست شما کمی خشک و پوسته پوسته شود.مزونیدلینگ صورت چیست؟
مزونیدلینگ صورت چون سوزن ها آسیب های ریزی ایجاد می کنند، پوست صورت شما یک حالت دفاعی به خود می گیرد و گردش خون افزایش پیدا می کند و این عمل باعث ایجاد افزایش تولید کلاژن و تشویق به گردش خون سلول های پوست شما می شود. افزایش کلاژن سازی پوست در روش مزونیدلینگ به این صورت آشکار است که خطوط ریز کاهش می یابد و پوست صورت شما سالم تر به نظر می رسد و بافت هیدراته و نامنظم پوست شما شروع به یکدست شدن می کند. این چرخش سلول های پوست است که فایده های غیر منتظره ای دارد. و این چرخش شروع به کاهش رنگدانه ها و همچنین باعث بسته شدن منافذ باز پوست و به معنی کمتر شدن جوش های سر سیاه شما کمک می کند.
این روش درمانی برای افراد مبتلا به آکنه مناسب نیست. آنها برای از بین بردن جای زخم و رنگدانه پس از پاک شدن لکه های صورت شما عالی هستند که تقریبأ چهار روز بعد از مزونیدلینگ پوست زبر و پوسته پوسته میشود و شش روز بعد پوست صاف و درخشان نسبت به قبل از درمان به طرز چشمگیری بهبود پیدا میکند و هرچه زمان میگذرد پوست شما بهتر و شفاف تر به نظر میرسد. مزونیدلینگ برای درمان کم آبی پوست،از بین بردن خطوط زیر پوستی، درمان جای جوش و لک موثر است. ولی افرادی که جوش و آکنه تازه دارند نمی توانند از این روش درمانی استفاده کنند.فواید مزونیدلینگ پوست چیست؟
پس از درمان ، چند هفته طول می کشد تا نتیجه ی که انتظار می رود به دست آید که برای به دست آوردن نتیجه مطلوب شاید لازم باشد چندین بار مزونیدلینگ انجام دهید. که در اکثر موارد می توان به طور متوسط در 6 جلسه با فاصله زمانی 4 هفته به نتیجه ی مطلوب رسید. این روش درمانی را می توان با سایر درمان های زیبایی ترکیب کرد و میتوان آن را به عنوان یک درمان جداگانه هم امتحان کرد. اگر این روش درمانی به طور صحیح و همراه با محصولات مراقبتی مناسب انجام گیرد میتوان بهترین روند بهبود پوست را به همراه داشت. این روش مزایایی مانند جوان سازی پوست، افزایش شادابی و درخشندگی پوست و از بین بردن جای زخم و جوش و آکنه ،درمان لکه های پوستی و .... را دارد. و یکی از مهم ترین مزایایی مزونیدلینگ این است که می توان آن را به عنوان یکی از تکنیک های دائمی جوانسازی برای رفع مشکلات پوست و مو در نظر گرفت.
معمولا مزونیدلینگ برای درمان کدام نواحی بدن استفاده می شود؟
از روش مزونیدلینگ علاوه بر صورت و مو از این تکنیک برای کانتورینگ و حذف چربی های اضافی نواحی خاصی از بدن مانند بازوها ، ران ،و …..نیز استفاده میشود. باافزایش سن پوست دست شما دچار چین و چروک های زیادی میشود یا دچار لکه های پوستی که می توان مانند مزونیدلینگ صورت برای جوانسازی پوست دست خود نیز اقدام کنید. امروزه از این روش برای آرام کردن دردهای بیماری دردناکی مانند درد قاعدگی، میگرن، سندرم سرویکوبراکیان ، نورالژی و نقرس استفاده کرد و همچنین مزوتراپی میتواند در شرایط التهابی مانند آسیب های ورزشی ، صدمات تاندون های عضلانی ، بورسیت یا میوزیت استفاده شود. در قسمتهای مفصلی نیز میتوان از این روش استفاده کرد و همچنین برای از بین بردن برخی بیماری های عروقی مانند واریس نیز میتوان از این روش استفاده کرد. پس این روش یک روش درمانی موثر برای نواحی مختلف بدن است.
مزونیدلینگ برای درمان چه آسیب های استفاده می شود ؟
- از روش مزونیدلینگ برای رفع یا کنترل آسیب های زیر استفاده می شود.
- از بین بردن چین وچروک صورت و نواحی مختلف بدن
- تغییر رنگ پوست و لکه های پوستی که در اثر آفتاب سوختگی یا افزایش سن و بارداری ایجاد میشود.
- کم کردن حالت ارتجاعی پوست صورت و قسمت های دیگر بدن که در اثر افزایش سن یا سوختگی
- از بین بردن ترک های پوستی
- جای زخم و جوش
- تیرگی و فرو رفتگی دور چشم و دیگر قسمت های حساس بدن
- ریزش مو یا طاسی
- ازبین بردن تجمع چربیهای اضافی صورت یا دیگر نواحی بدن
- ترشح بیش از حد چربی پوست سر یا صورت
- بروز جوش های سر سیاه
- واریس پا
مزونیدلینگ برای چه کسانی مناسب است؟
این روش درمانی برای کسانی که از سلامت عمومی برخوردار است مناسب است ولی برای افرادی که دارای موارد زیر هستند توصیه نمی شود.- خانم های باردار
- مادران شیر ده
- افرادی که سابقه فلج شدن ناحیه ای از بدن یا صورت دارند
- بیماران دیابتی که ازانسولین استفاده میکنند
- بیماران مبتلا به سرطان یا نقص سیستم ایمنی
- افرادی که به هرکدام از مواد مزوتراپی حساسیت دارند
- افرادی که مشکل کهیر زدن دارند
- افرادی که بیماری قلبی دارند و دارو های متعددی مصرف میکنند
تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ
مهمترین تفاوت این دو روش در استفاده یا عدم استفاده از کوکتل مزوتراپی است. در روش میکرونیدلینگ فقط از سوزن های ظریف دستگاه سوزن دیجیتالی برای تحریک تولید بیشتر کلاژن و الاستین به منظور بهبود خاصیت ارتجاعی پوست استفاده میشود. و هیچ گونه موادی به لایه زیرین پوست تزریق نمیشود و به خاطر همین دلیل است که این روش در مقایسه با مزونیدلینگ عوارض کنتر و طول مدت درمان و نقاهت کمتری دارد. اگر به هرکدام از مواد موجود در کوکتل مزوتراپی حساسیت دارید، بهتر است به جای مزونیدلینگ از روش میکرونیدلینگ استفاده کنید.
مراقبت های قبل از مزونیدلینگ پوست
- حداقل چند روز تا یک هفته قبل از استفاده از این روش از مصرف سیگار و دارو ها و مواد غذایی رقیق کننده خون اجتناب شود.
- دو هفته قبل از انجام این روش نباید در ناحیه درمان شما ژل، چربی یا بوتاکس تزریق شده باشد
- در روز انجام این روش پوست خود را کاملأ تمیز نگه دارید و از لوازم آرایشی استفاده نکنید
- اگر به بیماری خاصی مانند دیابت یا سرطان مبتلا هستید حتمأ قبل از درمان در جلسه مشاوره به پزشک اطلاع دهید.
مراقبت های بعد از مزونیدلینگ صورت
- بهتر است کمی استراحت کنید و بعد از گذشت 3 الی 5 روز فعالیت های روزمره خود را آغاز کنید
- مصرف داروهای رقیق کننده را تا دوهفته به تأخیر بیندازید
- اگر پزشک برای شما داروهای ضد التهاب و مسکن ، آنتی بیوتیک و یا موارد دیگری تجویز کرد حتمأ آنها را درست مصرف کنید.
- بهتر است طبق دستور پزشک از شوینده های ملایم برای تمیز کردن پوست صورت و سر خود استفاده کنید
- تا چند روز اول بعد از درمان پوست شما نباید در معرض آب خیلی گرم یا خیلی سرد قرار بگیرد
- از تحریک ناحیه مورد درمان اجتناب کنید
- برای جلوگیری از ایجاد آلرژی ، تا چند روز از مصرف مواد آرایشی یا محصولات حاوی ویتامینc ، رتینول و اسید آلفا هیدروکسی خودداری کنید.
- درصورت بروز درد یا التهاب زیاد بعد از مزونیدلینگ ، می توان از کمپرس سرد برای حفظ رطوبت پوست استفاده کرد
معایب و عوارض احتمالی مزونیدلینگ پوست
- التهاب و قرمزی و کمی سوزش و خارش در ناحیه مورد درمان
- تغییر رنگ با تیرگی موقت پوست
- پوسته پوسته شدن ناحیه درگیر شده
- بروز زخمهای بسیارکوچک در محل درمان
- خونریزی
- عفونت پوست
- ماندن جای زخم
که این عوارض ذکرشده موقت هستند و در نهایت 7الی 10 روز بعد از درمان از بین می روند بهتر است بدانید که بعد از پوسته پوسته شدن ناحیه مورد نظر اگر به مراقبت های بعد از مزونیدلینگ توجه کنید این عوارض به مرور زمان از بین می رود و زخم های ایجاد شده نیز بعد از چند روز رفع می شود.